Lyssna  Texter

BLÅ

CD, Riverside/Trickleheart/Bonnier Amigo. Skivnr. RRCD 5021. Release: November 2007.
Låttitlar: Jag vill tro på dej/Kärleksvägen/När tågen går förbi/Tid och rum/En vän från längesen/Blå/HaKlaMas sång/Drömmarnas tid/Hon klär på sej/Maskrosbarn/En fin höst.
Rolf Carlsson - sång, ak.gitarr, elgitarr, munspel, bas på "Blå". Morgan Jansson - bas. Kjell Svensson - trummor. Marcos Ciscar - flygel, Hammond B3, Fender Rhodes, D6 Clavinet, JX-10 synthesizer, mellotron, VBass, R8 Rhythm composer, tamburin, stråk- och orkesterarrangemang. Per Hero - trummor på "Maskrosbarn". Tomas Lindberg - elgitarr på "Maskrosbarn". Linda Schönnberg - sång. Sofia Wiker - sång.
Text och musik: Rolf Carlsson. Förlag: Scop Music/Sweden Songs utom "När tågen går förbi" och "Maskrosbarn" (Täby) City Music AB. Producerad av Marcos Ciscar och Rolf Carlsson. Inspelad i Riverside Music Studio av Marcos Ciscar. Kompletterande inspelningar gjorda i TOP-studion av Tomas Lindberg och Marcos Ciscar och i Trickleheart Recording av Rolf Carlsson . Mixad och mastrad av Marcos Ciscar i Riverside Music Studio. Foto av Fredric Nord och Hanna Ollikainen.


Dom två senaste singlarna "När tågen går förbi" och "Maskrosbarn" hade snurrat bra i radion och siktet var inställt på ett nytt album. Men mitt i arbetet och planeringen bytte jag skivbolag än en gång. Owe Midner på Riverside Records stod beredd att ge ut den skiva som jag ville göra och valet var därför lätt. Vi hade träffats första gången i samband med Melodifestivalen i Sundsvall. Han bjöd mej på en dosa snus och hade därmed kvalat in som god kompis redan då.
Sommaren -07 började vi repa in låtarna till plattan. Det såg ut att bli ett ganska rockigt upplägg vilket också var tanken från min sida. Marcos var med och spelade in när vi repade och en stor del av detta material användes också för att bygga vidare på. Ett antal rocklåtar till trots så fastnade alla inblandade för "En fin höst" som ny singel.
Öppningsspåret "Jag vill tro på dej" var faktiskt en ballad från början, en rätt så seg sådan också. Vi hade helt enkelt en del bekymmer med låten och var nära att skippa den när Kjell plötsligt sken upp, slog trumstockarna mot varann och "en, två, tre, fyr" så hade vi en poplåt istället. Det är det som kallas innovation.
Både "Maskrosbarn" och "Drömmarnas tid" är låtar med motiv från tiden då jag bodde i Karlstad. Det var ju då jag började spela i band och gjorde dom första spelningarna, så det var förstås en viktig tid i mitt liv. 
RC