Lyssna  Texter


BRA TEATER

CD/MC, Heartwork Music, skivnr HCD9701, kassett HMC02. Release: Februari 1997.

Titlar: En ensam resenär/Vaggsång/Bra teater/Lilla Malena/För alltid/I en djungel/En dag försent/Kär igen/Hon dansar/Änglar.
Text och musik av Rolf Carlsson. Inspelad på västkusten och i Värmland av Rikard Waerme och Rolf Carlsson mellan 1993 och -97. Producerad av Rolf Carlsson. Redigering av Stefan Andersson. Rolf Carlsson - sång, gitarrer, munspel m.m. Krister Magnusson - gitarr. Joakim Olsson - trummor. Rikard Waerme - keyboards, gitarr, sampling.


Det var inte mycket att tveka på, jag var på väg mot 30 och hade ännu inte fått nåt skivkontrakt så det var bara att ta saken i egna händer. Packade ner en massa demos, gamla som nya, och begav mej av ut i skogen till min kompis Stefan (Backius, då Andersson) som hade studio. Dessutom gillade han mina låtar och jag gillade honom, så det var en bra början.
Nån slags första kollektion inspelat material skulle det bli, jag såg det nog inte som nåt definitivt debutalbum utan mera ett försök att sondera terrängen. Rockattityden var viktig, det skulle inte uppfattas som nån vissamling eller så men det gjorde det ändå i vissa sammanhang.
Flera av dom här låtarna gillar jag fortfarande väldigt mycket, och det var också en av anledningarna till att jag ville spela in några av dom på nytt när vi gjorde "Sliper". "En ensam resenär" och "För alltid" plockade vi med då, men "Vaggsång" fick utgå och har sen dess faktiskt ersatt den gamla versionen på "Bra teater". Så kan det gå. Den gamla har jag gjort mitt bästa för att glömma helt och hållet. Hemsk sak.
Överlag är ju den här skivan ett minst sagt splittrat verk. En massa gamla demos gjorde att alltsammans haltade rätt rejält i slutänden. En del av materialet är från tidigt 90-tal då jag var ner
till Rikard Waerme (keyboardist i Vita Vivendo) i Kungälv och gjorde några inspelningar i hans studio. Det är väl dom grejerna, som "I en djungel" och "Kär igen", som jag tycker håller bäst om man ska se till skivan som helhet. Annars har det slagit mej att jag borde ha gjort flera spår eller kanske rentav hela skivan i samma anda som "En dag försent", lite soft akustiskt och tillbakalutat. Det är en av mina egna favoriter för övrigt.  
Många debutplattor står sej genom alla år och i vissa fall uppnår aldrig artister samma kaliber som på förstlingsverket, men det kan man verkligen inte påstå om den här plattan. Själv tycker jag mej se en klar utveckling på alla plan från skiva till skiva, vilket jag är oerhört tacksam för. Det har blivit bättre och bättre, om jag får säga det själv. Men om nån sitter därute med ett ex av skivan i sin samling så får jag väl acceptera det.
RC