DAGEN ÄR SLÄCKT...

MC, Heartbeat Music. Katalognr. HMC01. Release: Juli 1996.
Innehåller Nils Ferlin-tolkningar, bl.a. "Ett brev" (Musik: Rolf Carlsson). Rolf Carlsson - sång och gitarr. Johannes Holmquist - sång,
gitarr, klarinett.


Tio år passerade alltså innan det blev några nya inspelningar. Fråga mej inte vad som hände däremellan men jag kan ju skylla på att jag hade fullt upp med annat... typ att skriva dikter och så.
Johannes Holmquist och jag hade varit ute och spelat mycket visor under 1995-96, vi gjorde flera program och bland annat ett med enbart Ferlin-visor. Det kändes inte på något sätt som pliktskyldigt med tanke på vår hemvist i Filipstad, utan vi hittade helt enkelt en skön gemensam nämnare i Nils Ferlin, hans ord och sociala patos men också den blåa ton som genomsyrar en stor del av hans texter. Så det blev alltså en Ferlin i lite "blå" tappning, lite åt visa, blues och jazz på en och samma gång.
Det här är en live-inspelning från Folkets Hus i Filipstad, gjord på vårvintern -96. Några av spåren släpptes även på cd i samband med firandet av Ferlins 100-årsminne 1998, och då med vissa justeringar och pålägg gjorda i studio.
Johannes´klarinett i "Gammal visa" ger mej fortfarande gåshud. Har ingen aning om var han fick dom blå tonerna ifrån... men snyggt är det.
RC