Lyssna  Texter

SLIPER

CD, Monarch Music/Bonnier Amigo. Skivnr. stockcda16. Release: Augusti 2004.
Låttitlar: Ingen av oss vinner/Längs den gamla rälsen/En dag som den här/För alltid/Regnar det än på dina läppar/En ensam resenär/Mun mot mun/Psalm under stjärnorna/För livets skull/En bro mellan dej och mej/Se dej om.
Rolf Carlsson - sång, gitarr, mandola, munspel. Morgan Jansson - bas. Kjell Svensson - trummor. Marcos Ciscar - piano, keyboards och percussion. Stefan Backius - Hammondorgel och dragspel. Ralph Broqvist - elgitarr och smidesstäd. Håkan Ljungkvist - saxofon. Anna Lorin & Mia Bergvall - kör.
Text och musik: Rolf Carlsson. Förlag: Monarch Music Publishing. Producerad av Marcos Ciscar och Rolf Carlsson, inspelad av Marcos Ciscar i Riverside Music Studio. Mastering av Björn Engelmann, Cutting Room. Foto av Staffan Winbergh och Leif Carlsson. A&R: Magnus Nygren.


Nån gång på vårkanten 2002, det måste ha varit i slutet på april, blev jag uppringd av Magnus Nygren. Han hade lyssnat igenom mina låtar som han fått av min dåvarande förläggare. Det var inte mycket snack egentligen, han ville göra ett album med mej och så var det med det.
Det stora skivbolaget Universal hade precis aviserat att dom inte tänkte jobba vidare med mej så detta kunde inte ha kommit lägligare. Det var också i det omedelbara kölvattnet efter Melodifestivalen och även om det fanns en hel del trådar att dra i just då så var det hela ändå ganska osäkert.
Nu satt jag där i luren med grabben som hade refuserat mej i tio års tid och han sa att han ville göra en platta... bara en sån grej. Det kunde lika gärna ha varit ett aprilskämt, men det var det inte. Självklart var det en viss revanschkänsla som infann sej.
"Skriv ett par tre låtar till så hörs vi om en månad", sa han och när vi hördes av på nytt hade jag "Ingen av oss vinner" och "En dag som den här" klara.
Efter många mejl och telefonsamtal över våren och sommaren drogs inspelningsarbetet igång framåt hösten med Marcos som producent. Magnus hade en del idéer och jag lyssnade på vad han sa. En snubbe som firat skivframgångar med Jakob Hellman, Lisa Ekdahl och Lasse Winnerbäck säger man inte emot direkt. Men Magnus gav mej alltid sista ordet. Det blev aldrig något krig under processens gång, men inledningsvis var det lite känsligt och tog emot en del att gå igenom alla låtar på nytt i pärmarna. På sätt och vis kunde ju dom tre tidigare skivorna betraktas som små parenteser i sammanhanget, nu gällde det förstås att sätta ihop en platta för en större publik och då skulle alla "korten" läggas på bordet.
Ungefär halva plattan kom att bestå av nyskrivna låtar, till exempel "Ingen av oss vinner" (blev singel), "En dag som den här", "Se dej om" och "En bro mellan dej och mej". Sen valdes låtar från demos och tidigare plattor.
Runt nyåret 2002-2003 var vi klara med inspelningarna och efter många turer och smärtsam väntan släpptes den på sensommaren året därpå, 2004. Tycker nog att det blev en rätt hyffsad platta, och vi hade väldigt trevligt i studion allesammans.
RC